Frequently asked questions

För att få det snabbaste svaret, kolla våra vanliga frågor. Om du inte hittar svaret därifrån, är du välkommen att kontakta oss via vår chatt.

Grupprabatt

Ni kan delta Color Obstacle Rush som individ eller som grupp. Vi erbjuder en grupprabatt på -10 %, när minst 4 biljetter beställs tillsammans.

Ni kan ändra namnen på deltagarna i biljetterna även till två dagar före evenemangets datum. Om ni inte vet er gruppmedlemmarnas e-postadress eller om ni är lite osäker på vem som kommer att vara i er grupp; för att få grupprabatten kan ni använda er egen e-postadress för alla deltagare och ändra dem senare.

Att registrera sig som en grupp betyder inte, att ni alla måste hålla ihop. Ni är fri att välja den takt ni gå banan. Ni kan också välja olika starttider inom gruppen.

Vem kan delta i evenemanget?

Åldersgränsen för att delta i Color Obstacle Rush är 12 år. Är du mellan 12 och 14 år får du delta i sällskap med din målsman. Barn mellan 12–14 år får delta även i sällskap av en annan vuxen än målsman mot uppvisande av ett tillstånd, som undertecknats av barnets målsman. Observera att målsman/vuxen också måste vara en registrerad deltagare i evenemanget i samma startgrupp. Är du mellan 15–18 år får du delta även utan sällskap av målsman, men måste kunna uppvisa ett tillstånd som undertecknats av din målsman.

Du kan se och utskriva tillstånd här.

Några hinder har en viktgräns på 100 kg, men man kan alltid hoppa över dessa hinder. 

Vad händer om det regnar?

Ja, då har vi kul i regnet! Så länge inga större stormoväder syns på radarn, genomför vi evenemanget. Håll koll på evenemangets Facebook-sida för senaste nytt när det gäller det praktiska. Regn kan göra att banan tar något längre tid att slutföra, så du kan bli tvungen att köa till några av hindren. Ifall det regnar, ta i beaktandet att friktionsfaktorn vid rutschkanorna ändrar, och de blir halare än vanligt. Vid fallet av hårdare vindpustar kan det hända att vi måste ta ner vissa uppblåsbara hinder för att garantera deltagarnas säkerhet.

Jag har en fråga som inte finns med i denna faq, vad ska jag göra?

De flesta svaren på frågorna hittar du från chatboten på webbplatsen. Om du fortfarande inte hittar ditt svar, skicka meddelandet till chatboten genom att skriva "skicka meddelande" i chatten.

Kan jag delta om jag är gravid eller har problem med hälsan?

Om du är gravid eller funderar över någon annan hälsorelaterad fråga, ta ett snack med din läkare innan du deltar i Color Obstacle Rush. Även om vi försöker göra evenemanget så tryggt och säkert som möjligt för alla deltagare, kan olyckor (såsom fall och krockar) alltid ske.

Jag kan inte delta i evenemanget, kan jag få mina pengar tillbaka?

Anmälningsavgiften till Color Obstacle Rush returneras ej, men du kan överlåta din biljett till en annan person eller överföra din anmälan till ett annat Color Obstacle Rush evenemang (som äger rum under samma eller nästa år).

Hur lång är banan?

Banan är ca 5 kilometer lång och tar ca 30–60 minuter att springa loppet.

Vilken typ av hinder kommer jag att springa, studsa och krypa igenom?

2022 har vi 20st nya hinder, skum, en strobotunnel och 20 musikstationer runt hela banan! Det kommer att finnas en mängd uppblåsbara hinder och en massa andra roliga överraskningar. Observera att vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i antalet och omfattningen av hindren: beroende på terräng, plats och väder kan vi kanske inte använda alla hinder på alla Color Obstacle Rush-evenemang.

Vad är färgpulvret gjort av?

Nermalda regnbågar och neonbyxor från 80-talet. Nädå, vi bara skämtar! Pulvret består i själva verket av majsstärkelse, som färgats med livsmedelsfärg, och alla ingredienser är godkända av Livsmedelssäkerhetsverket.

Alla våra färger kommer från www.holicolorpowders.co.uk

Vad ingår i anmälningsavgiften?

Förutom att du får delta i ditt livs roligaste löpevenemang, får du även en officiell Color Obstacle Rush t-shirt, en färgpåse som du kan använda under målgångsfestivalen och en medalj för att du deltog.

Var hämtar jag mina produkter?

Du kan hämta dina produkter på evenemangsdagen. Se gärna till att vara på plats en timme innan start.

Vad behöver jag ta med mig?

Ta med bekräftelsemejlet för din anmälan, antingen utskrivet eller i din mobil. Du behöver även ID-kort, bekväma kläder och lite kontanter för garderoben och eventuella inköp på evenemangsområdet. Glöm inte det glada humöret!

Hur bör man klä sig inför evenemanget?

Bekväma kläder och joggingskor räcker långt, solglasögon skyddar dina ögon från både färgen och solen. Alla deltagare får dessutom en gratis Color Obstacle Rush t-shirt, som de flesta har på sig under evenemanget. Ljusa färger fungerar bäst, eftersom färgerna då syns starkast. Det är kanske ingen idé att dra på sig 10 000-kronorskostymen: svett, färgpulver och festhumör kan lämna bestående spår. Klä dig heller inte i något, som har vassa hörn, eftersom dessa kan skada både medtävlarna och de uppblåsbara hindren. Se också till att inget hänger löst som kan fastna i hindren. Det kan vara en bra idé att skydda håret antingen med keps eller en bandana, speciellt om du har ljust hår. Färgen vi använder torde lossna med ett par omgångar shampoo, men ifall du nyligen blonderat håret kan färgen sitta kvar längre.

Finns det någonstans där jag kan låsa in mina grejer under evenemanget?

Du kan lämna extrakläder i vår bevakade garderob. Garderobsavgiften är 20 kr per deltagare och extrabesök kostar 10 kr per gång. Ta gärna med dig jämna pengar!

Alla deltagare får lämna varsin väska i garderoben. Eftersom garderobsutrymmet är begränsat, kan vi inte förvara väskor som är större än en standardryggsäck och inte heller väskor, som inte går att hänga upp eller som väger mer än 5 kg. Tillåtna prylar är jacka eller normalstor ryggsäck (stora väskor, såsom tubväskor, kan vi inte förvara).

Vi rekommenderar även att du lämnar dina värdesaker hemma. The Color Obstacle Rush ansvarar inte för saker som förlorats eller skadats i garderoben.

Kan jag ta med mobilen?

Du kan ha din mobil i t.ex. ett armfodral eller en trendig midjeväska under löprundan. Men tänk på att det förekommer både skum och vattenstänk (Yey!) längs banan, så det kan absolut hända att din mobil blir blöt. Hoppa i så fall över ”blöta” hinder. Du kan även lägga mobilen i en genomskinlig, självförslutande plastpåse. En del hinder kan dock vara lite kluriga att klara med mobilen i handen.

Kan jag ta med min action kamera och selfiepinne?

Du kan ta din kamera (till exempel GoPro) med dig, men vänligen observera att selfiepinnar är förbjudna i Color Obstacle Rush!
Om du vill ha din kamera till exempel i en sele över bröstet, se till att selen är säker: att det öppnar om man fastnar på någon hinder.

Får man dricka alkohol på evenemanget?

Color Obstacle Rush är ett alkoholfritt evenemang – vi lovar att man kommer att ha jätteroligt även utan alkohol!

Hur är det med parkering?

Parkeringssituationen varierar från evenemang till evenemang. Vi kommer att informera er med mera detaljer om parkeringen och själva evenemangplatsen ca. 2 veckor före evenemanget. I vissa evenemang kan det hända att en parkeringsavgift tillkommer.

Kan min familj och mina vänner komma och titta på loppet?

Åskådare kan få tillträde till Color Obstacle Rush gratis. Eftersom själva området inte lämpar sig väl för åskådare, kan vi tyvärr inte rekommendera att du tar ett stort följe med dig. Storleken och placeringen av områden som är tillgängliga för allmänheten varierar från evenemang till evenemang. Observera att åskådarna inte har tillgång till start- och festivalområdet och att det av säkerhetsskäl inte är tillåtet att få tillgång till alla delar av banan.
Vi kommer att skicka e-post med mer information angående detta ca två veckor före evenemanget.

Hur tvättar jag bort färgen efter evenemanget?

Vi kan tyvärr inte erbjuda rengöringsmöjligheter på evenemangsområdet. Om det är bra väder, kan du ganska enkelt skaka av dig det mesta av färgpulvret, men vid fuktigt väder rekommenderar vi att du tar med dig byteskläder,  handdukar eller sopsäckar, så du inte färgar av dig i bilen eller bussen på hemvägen.

Färgpulvret dammar, så om du lider av astma eller allvarlig dammallergi, rekommenderar vi att du använder skyddsglasögon och en sjal eller ett andningsskydd framför näsa och mun vid färgkontrollerna och under målgångsfestivalen.

Är du ljushårig kan du innan evenemanget lämna kvar lite balsam i håret, det hjälper när du ska tvätta det. En bandana eller keps sitter inte heller fel.

Efter löpningen är det bra att skaka av sig det mesta av färgpulvret och därefter skölja med kallt vatten. Det kan behövas ett par tvättar innan allt färgpulver har sköljts ur håret, men till sist bör du vara lika ren som när du var ny. Tvätta gärna kläderna separat först i kallt vatten.

Kan jag jobba som funktionär vid evenemanget?

Ja, det är möjligt att jobba som funktionär vid evenemanget. Du kan antingen jobba dagen före med förberedande uppgifter eller på själva evenemangdagen. Som belöning får volontärerna en biljett till ett Color Obstacle Rush-evenemang. De som arbetar dagen före evenemanget får en biljett till samma evenemang (följande dag), och de som jobbar på själva evenemangdagen får en biljett till ett valfritt Color Obstacle Rush evenemang som äger rum samma eller nästa år.

Uppgifterna varierar från att hjälpa till med förberedelserna som att lägga startpaketen i ordning till att packa upp saker. Vi behöver även hjälp med att hålla evenemangområdet rent och i ordning. Under själva loppet behöver vi hjälp med utdelningen av medaljer och färgpaket. Ifall du är intresserad av att jobba som funktionär vid evenemanget, kan du anmäla dig HÄR. Vi sysselsätter även idrottsföreningar, ta gärna kontakt! Är ni en idrottsgrupp eller ett större sällskap, kan ni kontakta oss via kontaktformuläret.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr

Påminn mig!

Vill du få en påminnelse innan priset går upp?

Meddela oss din e-post och så påminner vi dig INNAN priset går upp. Vi skickar endast påminnelser till dig gällande prishöjningarna, inget spam – vi lovar!