VANLIGA FRÅGOR

För att få det snabbaste svaret, kolla våra vanliga frågor. Om du inte hittar svaret därifrån, är du välkommen att kontakta oss via vår chatt.

Före köpet

Vad ingår i anmälningsavgiften?

Förutom att du får delta i ditt livs roligaste löpevenemang, får du även en officiell Color Obstacle Rush t-shirt, en färgpåse som du kan använda under målgångsfestivalen.

Vilken typ av hinder kommer jag att springa, studsa och krypa igenom?

Color Obstacle Rush, den enda fun run med galna hinder, massor av färgstationer, musik runt om banan, skum och mycket mer – som tar över Sverige i 2023 – kommer att bli en riktig upplevelse! De alla nya hindren för 2023 inkluderar våra senaste uppblåsbara hinder där du kan glida, hoppa, tumla och bli trasslad! Vi kommer att ha hoppbolltävlingar, massor av skum och många nya överraskningar.

Vem kan delta i evenemanget?

Den rekommenderade åldersgränsen för att delta i Color Obstacle Rush är 12 år. Barn får delta i sällskap av en vuxen som inte är deras vårdnadshavare mot uppvisande av ett tillstånd undertecknat av barnets vårdnadshavare. Observera att vuxen/vårdnadshavaren också måste ha registrerat sig som deltagare i evenemanget i samma startgrupp. Om du är mellan 15 och 17 år får du delta utan vårdnadshavare, men du måste ändå uppvisa ett tillstånd undertecknat av din vårdnadshavare.

Du kan se och utskriva tillstånd här. 

Några hinder har en viktgräns på 100 kg, men man kan alltid hoppa över dessa hinder.

Hur lång är banan?

Banan är ungefär 5 km lång. Observera att banans slutgiltliga längd kan variera beroende på området och terrängen.

Grupprabatt

Ni kan delta Color Obstacle Rush som individ eller som grupp. Vi erbjuder en grupprabatt på -10 %, när minst 4 biljetter beställs tillsammans.

Att registrera sig som en grupp betyder inte, att ni alla måste hålla ihop. Ni är fri att välja den takt ni gå banan. Ni kan också välja olika starttider inom gruppen.

Kan jag delta om jag är gravid eller har problem med hälsan?

Om du är gravid eller funderar över någon annan hälsorelaterad fråga, ta ett snack med din läkare innan du deltar i Color Obstacle Rush. Även om vi försöker göra evenemanget så tryggt och säkert som möjligt för alla deltagare, kan olyckor (såsom fall och krockar) alltid ske.

Vad behöver jag ta med mig?

Ta med dig ett giltigt ID-kort, din biljett och de accepterade villkoren (beroende på stad/land kan detta vara en online-bekräftelse eller ett undertecknat papper). De behövs vid incheckningen.
Om du har bokat handelsvaror bör du också visa upp din bokningsbekräftelse för att få dina varor.
De flesta har sina telefoner med sig under evenemanget, men du bestämmar själv.

Hur bör man klä sig inför evenemanget?

Bekväma kläder och joggingskor räcker långt, solglasögon skyddar dina ögon från både färgen och solen. Alla deltagare får dessutom en gratis Color Obstacle Rush t-shirt, som de flesta har på sig under evenemanget. Ljusa färger fungerar bäst, eftersom färgerna då syns starkast. Det är kanske ingen idé att dra på sig 10 000-kronorskostymen: svett, färgpulver och festhumör kan lämna bestående spår. Klä dig heller inte i något, som har vassa hörn, eftersom dessa kan skada både medtävlarna och de uppblåsbara hindren. Se också till att inget hänger löst som kan fastna i hindren. Det kan vara en bra idé att skydda håret antingen med keps eller en bandana, speciellt om du har ljust hår. Färgen vi använder torde lossna med ett par omgångar shampoo, men ifall du nyligen blonderat håret kan färgen sitta kvar längre.

Vilken tid börjat det?

Din starttid beror på vilken grupp du har anmält dig till. Detaljer om startgrupperna finns på evenemangssidan.

Finns det någonstans där jag kan låsa in mina grejer under evenemanget?

Du kan lämna extrakläder i vår bevakade garderob.

Alla deltagare får lämna varsin väska i garderoben. Eftersom garderobsutrymmet är begränsat, kan vi inte förvara väskor som är större än en standardryggsäck och inte heller väskor, som inte går att hänga upp eller som väger mer än 5 kg. Tillåtna prylar är jacka eller normalstor ryggsäck (stora väskor, såsom tubväskor, kan vi inte förvara).

Vi rekommenderar även att du lämnar dina värdesaker hemma. The Color Obstacle Rush ansvarar inte för saker som förlorats eller skadats i garderoben.

Hur tvättar jag bort färgen efter evenemanget?

Vi kan tyvärr inte erbjuda rengöringsmöjligheter på evenemangsområdet. Om det är bra väder, kan du ganska enkelt skaka av dig det mesta av färgpulvret, men vid fuktigt väder rekommenderar vi att du tar med dig byteskläder,  handdukar eller sopsäckar, så du inte färgar av dig i bilen eller bussen på hemvägen.

Färgpulvret dammar, så om du lider av astma eller allvarlig dammallergi, rekommenderar vi att du använder skyddsglasögon och en sjal eller ett andningsskydd framför näsa och mun vid färgkontrollerna och under målgångsfestivalen.

Är du ljushårig kan du innan evenemanget lämna kvar lite balsam i håret, det hjälper när du ska tvätta det. En bandana eller keps sitter inte heller fel.

Efter löpningen är det bra att skaka av sig det mesta av färgpulvret och därefter skölja med kallt vatten. Det kan behövas ett par tvättar innan allt färgpulver har sköljts ur håret, men till sist bör du vara lika ren som när du var ny. Tvätta gärna kläderna separat först i kallt vatten.

Evenemangsrelaterade frågor

Kan jag sälja mina biljetter?

Det kan du göra! Biljetterna är inte personaliserade.

Vad händer om det regnar?

Ja, då har vi kul i regnet! Så länge inga större stormoväder syns på radarn, genomför vi evenemanget. Håll koll på evenemangets Facebook-sida för senaste nytt när det gäller det praktiska. Regn kan göra att banan tar något längre tid att slutföra, så du kan bli tvungen att köa till några av hindren. Ifall det regnar, ta i beaktandet att friktionsfaktorn vid rutschkanorna ändrar, och de blir halare än vanligt. Vid fallet av hårdare vindpustar kan det hända att vi måste ta ner vissa uppblåsbara hinder för att garantera deltagarnas säkerhet.

Var hämtar jag mina produkter?

Du kan hämta dina produkter på evenemangsdagen. Se gärna till att vara på plats en timme innan start.

Hur är det med parkering?

Parkeringssituationen varierar från evenemang till evenemang. Vi kommer att informera er med mera detaljer om parkeringen och själva evenemangplatsen ca. 2 veckor före evenemanget. I vissa evenemang kan det hända att en parkeringsavgift tillkommer.

Kan jag ta med min action kamera och selfiepinne?

Du kan ta din kamera (till exempel GoPro) med dig, men vänligen observera att selfiepinnar är förbjudna i Color Obstacle Rush!
Om du vill ha din kamera till exempel i en sele över bröstet, se till att selen är säker: att det öppnar om man fastnar på någon hinder.

Kan jag ta med mobilen?

Du kan ha din mobil i t.ex. ett armfodral eller en trendig midjeväska under löprundan. Men tänk på att det förekommer både skum och vattenstänk (Yey!) längs banan, så det kan absolut hända att din mobil blir blöt. Hoppa i så fall över ”blöta” hinder. Du kan även lägga mobilen i en genomskinlig, självförslutande plastpåse. En del hinder kan dock vara lite kluriga att klara med mobilen i handen.

Jag kan inte delta i evenemanget, kan jag få mina pengar tillbaka?

Anmälningsavgiften till Color Obstacle Rush returneras ej, men du kan överlåta din biljett till en annan person eller överföra din anmälan till ett annat Color Obstacle Rush evenemang (som äger rum under samma eller nästa år).

Viktgräns för hinder

Våra hinder har en tillverkarens viktgräns på 100 kg. Färgstationerna, skummet och atmosfären passar alla.

Jag vill göra ändringar med min biljett

bland händer det i livet och förändringar måste göras!
Du kan ändra din starttid genom att köpa "Valbar starttid"-superkraft till din biljett. Efter att du har gjort köpet så visar du din originalbiljett och en orderbekräftelse till vår incheckningspersonal.

Köp Valbar starttid

Om du vill byta till en annan händelse:
Var god och kontakta vår kundtjänst så ger vi dig
mer information. Byte mellan evenemang kostar 109 kr/biljett.
Överföringen är gratis vid uppvisande av ett läkarintyg.

Vad är färgpulvret gjort av?

Nermalda regnbågar och neonbyxor från 80-talet. Nädå, vi bara skämtar! Pulvret består i själva verket av majsstärkelse, som färgats med livsmedelsfärg, och alla ingredienser är godkända av Livsmedelssäkerhetsverket.

Alla våra färger kommer från www.holicolorpowders.co.uk

Får man dricka alkohol på evenemanget?

Color Obstacle Rush är ett alkoholfritt evenemang – vi lovar att man kommer att ha jätteroligt även utan alkohol!

Kan min familj och mina vänner komma och titta på loppet?

It’s time to bring your peeps to the celebrations! The non-stop color festivals are waiting for you in the festival village. Is there anything better than fun times shared with friends and family?

Yes, you heard right! Now your loved ones can take part in the experience too. Admission to the festival village is only 80 SEK. Admission to the event village tickets is sold at the event site! Please note that this ticket grants admission to the festival village only. Therefore, participation in the after-party, warm-up or the obstacle course is not included in the ticket price.

Kommer det att finnas fotografer?

Vi älskar foton! Det kommer att finnas en eller flera professionella fotografer på banan för att fånga Rushen. Bilderna kommer att publiceras på Color Obstacle Rush Facebook-sida och här efter varje evenemang: colorobstaclerushphotos.com. Vi kommer också att använda bilderna i våra annonser i framtiden.
Tyvärr kan de inte fotografera alla, så om du vill ta dina egna bilder kan du lägga din mobiltelefon eller kamera i en genomskinlig påse med dragkedja och ta många egna bilder under rundan. Det kan vara svårt att navigera genom vissa av de uppblåsbara hindren med en mobiltelefon eller kamera i handen, så om du tar med din egen apparat ska du se till att ha en säker plats att förvara den på. Observera att det kommer att förekomma färgpulver, skum och vattenstänk under banan.

Color Obstacle Rush Fotogalleri

På colorobstaclerushphotos.com kan du se ett stort fotogalleri från våra evenemang runt om i Europa.

Hållbarhet

Att vara hållbar har alltid varit viktigt för Color Obstacle Rush, ända sedan första dagen 2014.
Läs mer.

Tillgänglighet

Även om det kan vara lite utmanande att komma igenom 5km banan för exempel rullstolsbundna, eftersom terrängen på evenemangplatserna kan vara ojämna - mestadels sand och gräs, så får alla delta som har biljett till evenemanget! Även om alla hinder inte är tillgängliga så kan du komma och njuta av evenemanget och den festliga atmosfären. Behöver du hjälp under eventet så får du gärna ta med dig en medhjälpare utan extra kostnad 😊 Vänligen kontakta vår kundservice på förhand om du behöver en biljett till din medhjälpare. Festivalområdet har alltid tillgänglig rullstolsanpassad toalett.

Friskvårdsbidraget

Vår kundtjänst kan utfärda en deltagarspecifik faktura endast om biljetten har beställts separat med ett eget beställningsnummer. Vi kan inte utfärda deltagarspecifika fakturor för gruppbeställningar.

Kan jag jobba som funktionär vid evenemanget?

Javisst, det är möjligt att jobba som volontär.

Volontärs arbetet sker på en fredag, dagen innan evenemangs dagen, och du får en biljett till samma event.

Volontärs uppgifterna kan variera. Dagen innan eventet så behöver vi hjälp med förberedande uppgifter, så som att öppna förpackningar, beställa varor, sätta upp staket och hjälpa till med den allmänna städningen på området, packa swag bags etc.

Observera att vi har ett begränsat antal platser för volontärer. Anmälningsblanketten för att ställa upp som volontär 2023 är nu öppen, du kan anmäla dig som volontär HÄR.

Jag har en fråga som inte finns med i denna faq, vad ska jag göra?

De flesta svaren på frågorna hittar du från chatboten på webbplatsen. Om du fortfarande inte hittar ditt svar, skicka meddelandet till chatboten genom att skriva "skicka meddelande" i chatten.