DETALJERAD EVENEMANGSINFORMATION

Ankomst och före incheckning

När du kommer till parkeringsplatsen ska du följa skyltarna och de anvisningar som vår personal ger dig.

 

Kom ihåg att ta med dig en giltig biljett. Du behöver inte skriva ut din biljett, du kan också visa den från din telefon.

 

Om du har förbeställt några produkter måste du visa upp en giltig beställningsbekräftelse vid uthämtningsstället för beställningen. Uthämtningsstället finns i butiken på festivalområdet.

 

Notera att det säljs inga biljetter på evenemangsdagen. Biljettförsäljningen upphör söndagen, en vecka före evenemanget.

Incheckning

Vid incheckningen ska du visa upp din biljett.

 

För att påskynda incheckningen ber vi dig förbereda din biljett och din beställningsbekräftelse (om du har en sådan) i förskott.  

 

Du får din T-shirt och ditt armband vid incheckningen. Du kommer att få dina förbeställda produkter (ansiktsmålning, tutus osv.) efter incheckningen från butikens upphämtningsplats. Butiken finns inne på festivalområdet som du kan gå in i efter att du har checkat in. För att få dina förbeställda produkter måste du visa upp din beställningsbekräftelse.

 

Vi ber dig vänligen att i förväg bestämma vilken T-shirt du vill få vid incheckningen (de är standard unisex, storlek S-XL). Om du känner att du ligger någonstans mellan två storlekar, ta den större: det blir bekvämare! Som en säkerhetsåtgärd tillåter vi tyvärr inga byten av T-shirts. 

 

Armbandet är din biljett till evenemanget. Du måste bära det på handleden under hela evenemanget.

 

Efter incheckningen har du också möjlighet att köpa några handelsvaror i vår butik. Vi tar emot kontant- och kortbetalningar. På grund av globala omständigheter kan det tyvärr uppstå brist på vissa varor i butiken.

 

Och en sak till: du får ditt personliga färgpaket så snart som du har passerat mållinjen!

Säkerhet vid evenemanget

Deltagarna i Color Obstacle Rush bör vara medvetna om att de deltar på egen risk. För din och alla andra deltagarnas säkerhet ber vi dig att följa vårt teams instruktioner under hela evenemanget.

Uppvärmning

Före varje startgrupp kommer det att ske en uppvärmning för att förbereda dig för löpningen. Som allt annat på Color Obstacle Rush handlar uppvärmningen också om att ha kul Gör dig redo att dansa och stretcha med oss!  

 

Evenemanget är uppdelat i startgrupper med cirka 500 deltagare per starttid. Det kommer att ta 20-30 minuter för hela startfältet att passera genom grinden, så ha vänligen lite tålamod (starten sker på detta sätt för att undvika köer på banan). Följ värdarnas instruktioner när de guidar dig till startlinjen. Vid startlinjen ska du följa vår personals instruktioner.

 

Kom ihåg att evenemanget inte är en tävling och att det viktigaste är att ha kul! Om du föredrar att inte springa kan du jogga eller gå runt banan. Ta hänsyn till de snabbare löparna och lämna utrymme för dem att passera och vice versa. Fred, kärlek, förståelse och harmoni till alla löpare oavsett löptempo!

Handelsvaror

Det finns en butik på plats som säljer bland annat solglasögon, bandanas, färgpaket, ansiktsmålning, tatueringar, silikonarmband och gymväskor. Vi tar emot Swish, kort och kontant betalning i butiken. 

 

På grund av globala händelser kan vi tyvärr ha brist på vissa artiklar i butiken!

Du kan hämta dina förbeställda produkter från uthämtningsstället i butiken.

Var ska du förvara dina saker?

Du kan lämna kläder i vår kontrollerade garderob. Garderoben kostar 20 kronor per deltagare och du kommer också att betala 10 kronor för varje besök (förutom när du hämtar dina tillhörigheter för att lämna platsen, förstås). Observera att vi tar emot betalningar med Swish, kontanter eller kort.

 

Varje deltagare kommer att kunna lämna en väska i garderoben. Eftersom garderobs utrymmet är begränsat kommer vi inte att acceptera väskor som är större än en vanlig ryggsäck, som inte kan hängas upp eller väger mer än 5 kg. Tillåtna föremål är en jacka eller en normalstor ryggsäck (stora föremål som t.ex. stora persedelpåse är inte tillåtna).

 

Vi rekommenderar också att du lämnar alla värdefulla föremål hemma. Color Obstacle Rush tar inget ansvar för föremål som förloras och/eller skadas medan de befinner sig i garderoben. 

Vi rekommenderar att du använder ett lämpligt armband med din mobiltelefon om du vill ha den med dig på banan. Du kan också lägga din mobiltelefon i en genomskinlig påse med dragkedja för att skydda den från färg, vattenstänk och skum som finns på banan. Du får inte bära väskor eller ryggsäckar när du deltar i tävlingen.

Vad ska jag ha på mig?

Bekväma kläder är en bra början!

 

Det är inte rekommenderat att bära kontaktlinser när du löper. Men vanliga glasögon är helt okej. Det viktigaste är att du bär någon form av ögonskydd (t.ex. solglasögon). En ansiktsmask och bekväma löparskor är också en bra idé.

 

På evenemangsdagen får du din Color Obstacle Rush T-Shirt, som kommer att bäras av de flesta som deltar i evenemanget. Bär inget spetsigt/skarpt eller liknande under hela loppet, eftersom det kan skada de andra deltagarna eller de uppblåsbara hindren.

 

Eftersom vissa hinder innehåller rutschkanor rekommenderar vi att du bär långbyxor.

 

Observera att det inte finns några duschar på plats. När vädret är fint är det lätt att skaka av pulver färgen från kläderna. Vid vått väder rekommenderar vi att du tar med dig ett klädbyte, några handdukar eller en stor plastpåse så att du inte bär med dig färgen in i bilen eller kollektivtrafiken. Bussar och tåg tillåter kanske inte passagerare ombord som inte har rena kläder eller något att täcka sätena med. Om du tar med dig ett ombyte ber vi dig att lämna dina grejer i bilen och byta om på parkeringen efter evenemanget.

Hinder och färg

Det kan ta några minuter innan du kan gå in i hindren, så ha tålamod. Följ de instruktioner som personalen ger när de vägleder dig till startlinjen. 

 

Det kommer att finnas cirka 20 olika hinder runt den cirka 5 kilometer långa sträckan. Observera att vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i antalet och utbudet av hinder: beroende på platsen, landskapet, vädret och andra omständigheter kan vi kanske inte använda alla våra hinder vid varje Color Obstacle Rush-evenemang. 

 

Hindren är ganska lätta och roliga, men du måste vara försiktig och uppmärksam på andra löpare. Om du tycker att ett hinder ser för utmanande ut kan du alltid passera runt det. Stanna inte vid hindren för att vänta på dina vänner, ta bilder (eller för att ta en tupplur). Detta skulle störa flödet på banan och orsaka trängsel och köer vid hindren. 

 

Det tar cirka 45-75 minuter att slutföra rundan. Kom ihåg att evenemanget inte är en tävling och att det viktigaste är att ha kul - om du föredrar att inte springa är det också helt okej att jogga eller gå runt banan! Ta hänsyn till de snabbare löparna och lämna plats för dem att passera och vice versa. Fred, kärlek, förståelse och harmoni till alla oavsett löptempo! 

 

Det finns 6 färgpunkter på sträckan. Färgen är 100 % naturlig majsstärkelse som har färgats med livsmedels-/kosmetiska färger. Pulvret är särskilt tillverkat för den här typen av evenemang. Vi använder endast brandhämmande färgpulver i alla Color Obstacle Rush-evenemang. Det kan dock orsaka allergiska reaktioner hos dammallergiker och kan även orsaka astmaattacker.

 

Vissa uppblåsbara hinder kan bli varma i solen. Det är ingen dålig idé att bära leggings etc. för att göra upplevelsen bekvämare! 

 

Du bör bära solglasögon eller annat ögonskydd vid varje färgpunkt.

Kan jag ta del om jag är gravid eller har vissa hälsoproblem?

Om du är gravid eller har några hälsoproblem rekommenderar vi att du rådfrågar din läkare innan du deltar i Color Obstacle Rush. Även om vårt uppdrag är att göra loppet så säkert som möjligt för alla deltagare finns det alltid en möjlighet till oförutsedda incidenter (som att falla eller stöta ihop med en annan person).

Mål och färgfestival

Du får ditt färgpaket vid mållinjen. Om du har köpt ytterligare färgpaket får du dem vid butikens upphämtningsställe inne på festivalområdet. Därefter kan färgfestivalen börja. Följ bara instruktionerna från vår värd och DJ för att garantera maximal säkerhet, och ha kul! Du behöver inte nödvändigtvis ha egna färgpaket för färgfestivalen, och du kan naturligtvis köpa dem när som helst i vår butik.

 

Vi ber er vänligen att inte kasta något annat än färgpulver på marken (inget förpackningsavfall osv.)!

 

Vänligen stanna inte på området efter färgfestivalen. Vi förstår att du kanske vill vänta på dina gruppmedlemmar eller bara koppla av och fira din stora prestation, men tyvärr måste vi be dig att gå direkt till utgången efter färgfestivalen så att vi kan undvika att det bildas folkmassor vid mållinjen.

Foton och sociala medier

Vår fotograf kommer för att fånga ert nöje på hindren. Alla foton kommer att läggas ut på vår webbsida en vecka efter evenemanget. Vi kan dock inte garantera att det kommer att finnas bilder av alla deltagare.

 

Du kan se bilderna här när de kommer fram. Du är välkommen att ta med en actionkamera (som GoPro) eller en smartphone till evenemanget, men selfiepinnar är inte tillåtna av säkerhetsskäl. Kom bara ihåg att det finns färgpulver, skum och andra människor på evenemanget så kom ihåg att täcka din apparat.

 

Om du delar dina egna vackra bilder på sociala medier, använd hashtaggen #colorobstaclerush och tagga oss, så att vi kan hitta dem också! 🙂 Och för att få lite extra färg i ditt liv, följ oss på: 

 

Facebook: Color Obstacle Rush  

Instagram: @colorobstaclerush_se 

Åskådare

Det är tillåtet att ta med sig familj, vänner eller hejaklacksledare till evenemanget för att heja på dig från sidorna av festivalområdet. Åskådare får INTE komma in på festivalområdet eller i hinderbanan. 

 

Tänk på att vår säkerhetspersonal och personal kan komma att beordra åskådare att flytta sig till en säkrare plats om det anses nödvändigt.

Mat och dryck

Det kommer att finnas två vattenstationer vid evenemanget - en på festivalområdet och en på banan. Du kan också ta med egna (alkoholfria!) drycker, men inga glasflaskor! Beakta att det kan vara svårt att klara vissa av hindren om du har en vattenflaska med dig. 

 

Dessutom finns det matbilar vid vissa evenemang, men inte vid alla. Läs den platsspecifika informationen uppe på sidan.

Alkohol och rökning

Observera att alkohol inte är tillåtet vid evenemanget. Rökning är också förbjuden.

Vad händer om jag inte kan delta?

Det är synd att höra att du inte kan delta! Biljetter kan överföras till ett annat Color Obstacle Rush-evenemang 2022 genom att kontakta vår kundtjänst. Med ett läkarintyg kan biljetterna ombokas till ett annat evenemang utan kostnad, annars debiteras en ombokningsavgift (109 SEK/biljett).

 

Biljetterna kan också överföras till en annan person.

 

Alla överförings förfrågningar måste vara oss tillhanda senast på evenemangsdagen. Eftersom de flesta av våra evenemang genomförs på helgerna och vår kundtjänst arbetar på vardagar, får du länken för överföringen i början av nästa vecka. Så oroa dig inte om du inte får svar från oss omedelbart! Om du skickar din överföring begäran på evenemangsdagen kommer du att kunna överföra din biljett.

 

Biljettöverföring till en annan person: Ingen datumändring på biljetten krävs eftersom biljetterna är icke namngivna. Du kan uppge biljetten till den person som deltar och den nya deltagaren kan delta i evenemanget genom att visa upp biljetten vid evenemanget.

 

Registreringsavgifterna kan inte återbetalas.

Frågor?

Om du behöver mer hjälp hjälper vår chat bot Bot McFärgglad dig gärna! Om de inte har svar på din fråga hänvisar de dig till vår kundtjänst.

 

Du kan hitta chat botten här.

Checklista - Vad ska jag ta med mig?

FÖR INCHECKNING: 

  • Din biljett
  • En eventuell beställningsbekräftelse för de förbeställda produkterna.

FÖR COLOR OBSTACLE RUSH: 

  • Solglasögon eller skyddsglasögon. Observera att det är obligatoriskt att bära solglasögon eller andra ögonskydd vid vårt evenemang. Tänk också på att på grund av globala omständigheter kan det tyvärr råda brist på solglasögon i vår butik.
  • Lämplig löparutrustning. Vi rekommenderar att du bär långbyxor.
  • Ett stort leende!

FÖR HEMRESAN: 

  • Något att täcka sätena i bilen eller bussen. 
  • Byte av kläder (valfritt).