THE EVOLUTION OF AWESOME

Color Obstacle Rush är ett unikt event som kombinerar den roliga färgpulver loppen, spänningen i en hinderbana och atmosfären i en musikfestival.

Över en halv miljon deltagare har deltagit hittills; vi kunde inte vara mer tacksamma för er alla, härliga Rushers! Det är därför vi vill förbättra den sjätte upplagan av Color Obstacle Rush Sverige 2020 och ge dig en ännu bättre upplevelse!

COLOR OBSTACLE RUSH 2020:
HINDER + FÄRG + MUSIK

Längs banan finns 20 häftiga hinder, skum, 20 musikstationer samt sex olika färgkontroller. För 2020 har vi helt nya gigantiska hinder för att säkerställa att adrenalinet flödar på banan. Hindren är framtagna främst för att de ska vara roliga och de passar de allra flesta deltagare. Men om du så önskar kan du alltid hoppa över hinder om du vill!

Under 2020 kommer vi att ha en färgstark mångfald av olika sorters hinder: du får inte bara din egen unika färgpulverblandning, du får även glida ner för våra nya, större rutschkanor, tävla med våra kängurubollar och slingra dig genom ett hav av gigantiska uppblåsbara bollar och andra överraskningar!

 

WOW! FÅR JAG OCKSÅ VARA MED?

Ja. Även om du inte riktigt lyckades kvala in i årets OS-trupp, är du ändå mer än väl lämpad att erövra Color Obstacle Rush tillsammans med oss!

Även om Color Obstacle Rush är ett ”löpevenemang”, behöver du inte springa om du inte vill. Det är faktiskt lika många som går (eller dansar!) genom hela banan.

Color Obstacle Rush passar för dig om du är över 12 år. Men tänk på att våra hinder är anpassade för vuxna. Barn under 15 år får delta i sällskap med en vuxen.

VÅR STORY

The Color Obstacle Rush, löpevenemanget som på ett unikt sätt förenar skoj och spännande hinder, föddes år 2014. Under de första två åren kördes evenemanget under namnet Färghinderloppet. 2014 årets turné blev den mest populära hinderloppsturnén i Norden. Eftersom debutåret blev en rungande succé, licenserades formatet även till Storbritannien och USA under 2015, och under 2015 och 2016 blev resultatet över 200 000 deltagare i 8 länder.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Vem kan delta i evenemanget?

Åldersgränsen för att delta i Color Obstacle Rush är 12 år. Är du mellan 12 och 14 år får du delta i sällskap med din målsman. Barn mellan 12–14 år får delta även i sällskap av en annan vuxen än målsman mot uppvisande av ett tillstånd, som undertecknats av barnets målsman. Observera att målsman/vuxen också måste vara en registrerad deltagare i evenemanget i samma startgrupp. Är du mellan 15–18 år får du delta även utan sällskap av målsman, men måste kunna uppvisa ett tillstånd som undertecknats av din målsman.

Du kan se och utskriva tillstånd här.

Några hinder har en viktgräns på 100 kg, men man kan alltid hoppa över dessa hinder. 🙂

Hur kan jag betala min biljett?

Anmälningsavgiften betalas vid registreringen på nätet innan evenemanget. Betalningen är möjlig med Stripe: Med Stripe betalar du biljetten med ditt kredit- eller bankkort (Visa, MasterCard, American Express). För att betala med Stripe måste du ha accepterat internetköp med kort i din bank.

Kvitton kommer att skickas till den e-postadress du skrev när systemet frågade efter betalarens e-postadress.

Hur fungerar gruppanmälan?

När du anmäler dig till evenemanget kan du anmäla endast dig själv eller flera. Grupprabatt erhåller man när man är 4 eller fler personer i laget. De första 4 lagmedlemmarna måste registreras samtidigt för att erhålla grupprabatten (10%) i kassan.

Vid registrering kommer varje deltagare att få en bekräftelse via mejl som innehåller en ”teamlänk” (Du kan lägga till fler deltagare till samma beställning här). Denna länk kan skickas till andra möjliga lagmedlemmar. När dessa registrerar sig och betalar via denna länk kommer de automatiskt flyttas till samma team och erhåller därmed grupprabatt (om det redan finns 3 eller fler deltagare registrerade på denna beställning).

Även fast de nya deltagarna erhåller grupprabatten, vänligen notera att vi inte kan garantera att det finns lediga platser kvar i samma startblock. Om ni vill ha hela ert gäng tillsammans, ifall ni hamnat i olika startblock, kan ni alltid flytta hela teamet till ett startblock med lediga platser. Varje gruppmedlem bör dock göra denna ändring själv genom länken “Du kan visa och ändra dina personliga uppgifter här ” (länken skickades med bekräftelsemejlet i samband med registreringen).

Om ni anmälde färre än 4 lagmedlemmar vid första registreringen kommer ni fortfarande att få ”teamlänken” i bekräftelsen. När ert lag uppnår 4 lagmedlemmar kommer de nya medlemmarna att erhålla rabatten (observera: har ni betalat en gång kan vi inte längre returnera 10% till de som redan betalat).

Kan jag delta om jag är gravid eller har problem med hälsan?

Om du är gravid eller funderar över någon annan hälsorelaterad fråga, ta ett snack med din läkare innan du deltar i Color Obstacle Rush. Även om vi försöker göra evenemanget så tryggt och säkert som möjligt för alla deltagare, kan olyckor (såsom fall och krockar) alltid ske.

Vad händer om det regnar?

Ja, då har vi kul i regnet! Så länge inga större stormoväder syns på radarn, genomför vi evenemanget. Håll koll på evenemangets Facebook-sida för senaste nytt när det gäller det praktiska. Regn kan göra att banan tar något längre tid att slutföra, så du kan bli tvungen att köa till några av hindren. Ifall det regnar, ta i beaktandet att friktionsfaktorn vid rutschkanorna ändrar, och de blir halare än vanligt. Vid fallet av hårdare vindpustar kan det hända att vi måste ta ner vissa uppblåsbara hinder för att garantera deltagarnas säkerhet.

Hur lång är banan?

Banan är ca 5 kilometer lång och tar ca 30–60 minuter att springa loppet.

Vilken typ av hinder kommer jag att springa, studsa och krypa igenom?​

2020 har vi 20st nya hinder, skum, en strobotunnel och 20 musikstationer runt hela banan! Det kommer att finnas en mängd uppblåsbara hinder och en massa andra roliga överraskningar. Observera att vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i antalet och omfattningen av hindren: beroende på terräng, plats och väder kan vi kanske inte använda alla hinder på alla Color Obstacle Rush-evenemang.

Vad är färgpulvret gjort av?

Nermalda regnbågar och neonbyxor från 80-talet. Nädå, vi bara skämtar! Pulvret består i själva verket av majsstärkelse, som färgats med livsmedelsfärg, och alla ingredienser är godkända av Livsmedelssäkerhetsverket.

Hur bör man klä sig inför evenemanget?

Bekväma kläder och joggingskor räcker långt, solglasögon skyddar dina ögon från både färgen och solen. Alla deltagare får dessutom en gratis Color Obstacle Rush t-shirt, som de flesta har på sig under evenemanget. Ljusa färger fungerar bäst, eftersom färgerna då syns starkast. Det är kanske ingen idé att dra på sig 10 000-kronorskostymen: svett, färgpulver och festhumör kan lämna bestående spår. Klä dig heller inte i något, som har vassa hörn, eftersom dessa kan skada både medtävlarna och de uppblåsbara hindren. Se också till att inget hänger löst som kan fastna i hindren. Det kan vara en bra idé att skydda håret antingen med keps eller en bandana, speciellt om du har ljust hår. Färgen vi använder torde lossna med ett par omgångar shampoo, men ifall du nyligen blonderat håret kan färgen sitta kvar längre.

Vad ingår i anmälningsavgiften?

Förutom att du får delta i ditt livs roligaste löpevenemang, får du även en officiell Color Obstacle Rush t-shirt, en färgpåse som du kan använda under målgångsfestivalen och en medalj för att du deltog.

Vad behöver jag ta med mig?

Ta med bekräftelsemejlet för din anmälan, antingen utskrivet eller i din mobil. Du behöver även ID-kort, bekväma kläder och lite kontanter för garderoben och eventuella inköp på evenemangsområdet. Glöm inte det glada humöret!

Var hämtar jag mina produkter?

Du kan hämta dina produkter på evenemangsdagen. Se gärna till att vara på plats en timme innan start.

Finns det någonstans där jag kan låsa in mina grejer under evenemanget?

Du kan lämna extrakläder i vår bevakade garderob. Garderobsavgiften är 20 kr per deltagare och extrabesök kostar 10 kr per gång. Ta gärna med dig jämna pengar!

Alla deltagare får lämna varsin väska i garderoben. Eftersom garderobsutrymmet är begränsat, kan vi inte förvara väskor som är större än en standardryggsäck och inte heller väskor, som inte går att hänga upp eller som väger mer än 5 kg. Tillåtna prylar är jacka eller normalstor ryggsäck (stora väskor, såsom tubväskor, kan vi inte förvara).

Vi rekommenderar även att du lämnar dina värdesaker hemma. The Color Obstacle Rush ansvarar inte för saker som förlorats eller skadats i garderoben.

Kan jag ta med mobilen?

Du kan ha din mobil i t.ex. ett armfodral eller en trendig midjeväska under löprundan. Men tänk på att det förekommer både skum och vattenstänk (Yey!) längs banan, så det kan absolut hända att din mobil blir blöt. Hoppa i så fall över ”blöta” hinder. Du kan även lägga mobilen i en genomskinlig, självförslutande plastpåse. En del hinder kan dock vara lite kluriga att klara med mobilen i handen.

Kan jag ta med min action kamera och selfiepinne?

Du kan ta din kamera (till exempel GoPro) med dig, men vänligen observera att selfiepinnar är förbjudna i Color Obstacle Rush!
Om du vill ha din kamera till exempel i en sele över bröstet, se till att selen är säker: att det öppnar om man fastnar på någon hinder.

Får man dricka alkohol på evenemanget?

Color Obstacle Rush är ett alkoholfritt evenemang – vi lovar att man kommer att ha jätteroligt även utan alkohol!

 

 

Hur tvättar jag bort färgen efter evenemanget?

Vi kan tyvärr inte erbjuda rengöringsmöjligheter på evenemangsområdet. Om det är bra väder, kan du ganska enkelt skaka av dig det mesta av färgpulvret, men vid fuktigt väder rekommenderar vi att du tar med dig byteskläder,  handdukar eller sopsäckar, så du inte färgar av dig i bilen eller bussen på hemvägen.

Färgpulvret dammar, så om du lider av astma eller allvarlig dammallergi, rekommenderar vi att du använder skyddsglasögon och en sjal eller ett andningsskydd framför näsa och mun vid färgkontrollerna och under målgångsfestivalen.

Är du ljushårig kan du innan evenemanget lämna kvar lite balsam i håret, det hjälper när du ska tvätta det. En bandana eller keps sitter inte heller fel.

Efter löpningen är det bra att skaka av sig det mesta av färgpulvret och därefter skölja med kallt vatten. Det kan behövas ett par tvättar innan allt färgpulver har sköljts ur håret, men till sist bör du vara lika ren som när du var ny. Tvätta gärna kläderna separat först i kallt vatten.

Hur är det med parkering?

Parkeringssituationen varierar från evenemang till evenemang. Vi kommer att informera er med mera detaljer om parkeringen och själva evenemangplatsen ca. 2 veckor före evenemanget. I vissa evenemang kan det hända att en parkeringsavgift tillkommer.

Kan min familj och mina vänner komma och titta på loppet?

Åskådare kan få tillträde till Color Obstacle Rush gratis. Eftersom själva området inte lämpar sig väl för åskådare, kan vi tyvärr inte rekommendera att du tar ett stort följe med dig. Storleken och placeringen av områden som är tillgängliga för allmänheten varierar från evenemang till evenemang. Observera att åskådarna inte har tillgång till start- och festivalområdet och att det av säkerhetsskäl inte är tillåtet att få tillgång till alla delar av banan.
Vi kommer att skicka e-post med mer information angående detta ca två veckor före evenemanget.

​Kan jag ändra min starttid?

Du kan byta din starttid till en annan starttid själv (förutsatt, att inte starttiden är slutsåld) med länken “Du kan visa och ändra dina personliga
uppgifter här” genom att välja en ny startgrupp från rullgardinsmenyn. Kom ihåg att spara ändringarna och ladda ner en ny biljett innan evenemanget!

 

Jag kan inte delta i evenemanget, kan jag få mina pengar tillbaka?

Anmälningsavgiften till Color Obstacle Rush returneras ej, men du kan överlåta din biljett till en annan person eller överföra din anmälan till ett annat Color Obstacle Rush evenemang (som äger rum under samma eller nästa år).

Kan jag överlåta min anmälan till en annan person?

Du kan överlåta din anmälan till en annan person genom länken “Du kan visa och ändra dina personliga uppgifter här” ​som du fått i ditt bekräftelsemejl i samband med anmälan. Här kan du smidigt ändra deltagardetaljerna (såsom namn, e-post). Kom ihåg att spara ändringarna och ladda biljetten för den nya deltagaren, och att den nya deltagaren tar med biljetten med de riktiga deltagaruppgifterna.

Kan jag flytta/skjuta upp mitt deltagande till ett annat Color Obstacle Rush?

Det är möjligt att flytta/skjuta upp ditt deltagande till ett annat Color Obstacle Rush evenemang som äger rum under samma eller nästa år (observera att vi inte kan garantera att det arrangeras på samma platser nästa år). Har du ett läkarintyg kan du flytta/skjuta upp ditt deltagande gratis. Utan läkarintyg kostar det 100 kr i administrationsavgift för varje deltagare.

Kan jag jobba som funktionär vid evenemanget?

Ja, det är möjligt att jobba som funktionär vid evenemanget. Du kan antingen jobba dagen före med förberedande uppgifter eller på själva evenemangdagen. Som belöning får volontärerna en biljett till ett Color Obstacle Rush-evenemang. De som arbetar dagen före evenemanget får en biljett till samma evenemang (följande dag), och de som jobbar på själva evenemangdagen får en biljett till ett valfritt Color Obstacle Rush evenemang som äger rum samma eller nästa år.

Uppgifterna varierar från att hjälpa till med förberedelserna som att lägga startpaketen i ordning till att packa upp saker. Vi behöver även hjälp med att hålla evenemangområdet rent och i ordning. Under själva loppet behöver vi hjälp med utdelningen av medaljer och färgpaket. Ifall du är intresserad av att jobba som funktionär vid evenemanget, kan du anmäla dig HÄR. Vi sysselsätter även idrottsföreningar, ta gärna kontakt! Är ni en idrottsgrupp eller ett större sällskap, kan ni kontakta oss via kontaktformuläret.

 

 

Vad är meningen med livet?

En så stor hög med upplevelser och bilder som möjligt!

 

 

Din varukorg